Psycholoog Karin Kooij

Mijn naam is Karin Kooij, praktijkhouder van Psycholoog Sneek. Ik ben registerpsycholoog NIP, relatietherapeut en Kinder- & Jeugdpsycholoog. Ik vertel je hier graag iets meer over mijn achtergrond, zo weet jij wie je straks tegenover je hebt zitten.

Respect is de basis

Sinds 1993 werk ik in de hulpverlening. Ik ben gestart als groepsleidster op een behandelcentrum voor moeilijk opvoedbare kinderen. Via Bureau Jeugdzorg, MEE en mijn docentschap pedagogiek op de NHL Hogeschool ben ik uiteindelijk gestart met mijn eigen praktijk. Door alle werkervaring die ik heb, heb ik ondervonden dat mensen vooral respectvol benaderd willen worden. Respect vormt dan ook de basis binnen de behandeling die wij binnen ons centrum geven.

Hoe help ik je?

Het belangrijkste is om samen met jou/jullie te kijken naar wat er speelt en welke benadering daar het beste bij past. Binnen de individuele behandeling maak ik gebruik van verschillende therapieën, zoals Cognitieve gedragstherapie en EMDR inzichtgevende therapie. Binnen de relatietherapie maak ik gebruik van Emotionally Focused Therapy for couples. De eerste sessie van de behandeling besteed ik, naast het in kaart brengen van je situatie, aan het vormgeven van de werkrelatie met jou, jullie of met je kind.

Hoe ga ik met je om?

Cliënten geven aan dat ze me doelgericht en open vinden. Ik vertel je heel direct hoe ik jouw situatie zie en hoe ik jouw probleem ervaar. Samen bekijken we je situatie vanuit verschillende perspectieven. Ik ga ervan uit dat jij er als cliënt weinig aan hebt als ik oneerlijk of niet transparant tegen je ben. Deze directe manier van omgang wordt over het algemeen als prettig ervaren. En dat kan ik me voorstellen, ook ik zou als cliënt graag serieus genomen willen worden!

Mensen ondersteunen in verandering

In de ruim twintig jaar dat ik werkzaam ben in de hulpverlening heb ik voor en bij verschillende organisaties gewerkt. Ik heb daar ook mogen ervaren wat er mis kan gaan in het werken met cliënten. Zo heb ik gezien hoe het juist niet moet! Dat is een van de reden waarom ik uiteindelijk mijn eigen praktijk ben begonnen. Mijn idee is dat mensen kunnen veranderen als je hen vriendelijk, direct en open benadert en steun geeft waar nodig en mensen zelf laat doen wat ze zelf kunnen!

Aan het werk

Ik heb uiteindelijk een praktische werkwijze ontwikkeld in het werken met mijn cliënten. Voor mij als psycholoog is het belangrijk praktisch te werken zonder de theorie te vergeten. Voor jou als cliënt is het belangrijk praktisch te werken, omdat het jou het gevoel geeft grip te hebben op jouw situatie en jouw klachten. Maar als het nodig is, als de situatie en de problematiek dat wenst kan ik mijn werkwijze natuurlijk afstemmen op wat jij nodig hebt. En als blijkt dat je minder praktisch bent ingesteld, kijken we samen welke werkwijze wenselijk en passend is.

We staan voor je klaar

Mocht je hier niet alle informatie vinden die jij zoekt, bel of mail ons dan gerust! Onze assistente Betty Jongbloed beantwoordt graag al jouw vragen. Je kunt dagelijks bellen tussen 9 en 16 uur voor een afspraak: 0515-740828.

Neem direct contact op met Psycholoog Sneek!