psycholoog_ClaraPsycholoog Clara Looysen

Mijn naam is Clara Looysen. Met mijn registratie tot cognitief gedragstherapeut en tot Kinder en Jeugdpsycholoog NIP ben ik vergevorderd. De nieuwe ontwikkelingen in de positieve en oplossingsgerichte psychologie vind ik erg interessant. Ik ben optimistisch van aard, dus deze nieuwe inzichten passen goed bij mij. Met mijn man en dochter woon ik sinds 2015 in de polder, na 14 jaar Amsterdam. Daar geniet ik van de vogels, de tuin en de ruimte om ons heen.

Vaak werk ik met de cognitief gedragstherapeutische technieken. Je kan hierdoor een andere objectievere kijk ontwikkelen op gevoelen, waarnemingen en gedachtes, waardoor negatieve gevoelens kunnen veranderen en er meer ruimte komt voor positieve gevoelens en gedachtes.

We kunnen bijvoorbeeld denkgewoontes opsporen die niet helpend zijn. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om praktisch aan de slag gaan door gesprekken, kleine oefeningen of huiswerk om inzichten op te doen of successen te verzilveren en uit te vergroten wat goed gaat. Zo kun je beter leren jouw sterke eigenschappen in te zetten om met moeilijke situaties om te gaan.

Verhalen vormen een rode draad door mijn leven en in mijn werk, zowel gelezen, verteld of gespeeld. Mijn passie is het samen betekenis geven aan die verhalen. Op zo’n manier dat jouw verhaal betekenis krijgt voor jou en een passende plek in je leven en je (weer) energie geeft.

Ook houd ik erg van (meerdaagse) wandeltochten.